הפנייה נשלחת באופן אישי לד"ר בני שכטר ופרטיה אינם מתפרסמים בשום אופן. אנא מלאו פרטיכם וד"ר שכטר יחזור אליכם בהקדם.
לפרוסקופיה (Laparoscopy), שם של בדיקה גניקולוגית, היא מילה המורכבת מצמד מילים: Lapara – מותן או בטן, ו – Skopein – בדיקה. הלפרוסקופיה נחשבת לאחד ההליכים הגניקולוגיים השכיחים ביותר, המשמשים הן לאבחון והן לטיפול בבעיות שונות הנוגעות לאברי הרבייה הפנימיים באגן. היתרון המשמעותי בבדיקת הלפרוסקופיה היא בעובדה שהיא משמשת לאבחון ולטיפול, ללא חיתוך הבטן.
הבדיקה נעשית באמצעות מכשיר טלסקופי צר וזעיר במיוחד הנקרא לפרוסקופ. הלפרוסקופ מוחדר ישירות אל הגוף ומאפשר צפייה באיברים פנימיים מבלי לחתוך את הבטן.
הוסיפי שאלה לפורום גניקולוגיה
בדיקת לפרוסקופיה נדרשת בשני מצבים:
לצורכי אבחון -"לפרוסקופיה אבחונית". אם עולה חשד לדלקות באיברי הבטן הפנימיים, למקרים של כאבי בטן שאינם מוסברים – מסייעת בדיקת הלפרוסקופיה באבחון פנימי של מקור הבעיה. כמו כן, במקרים שבהם קיים חשד לבעיות שונות באגן או בבטן, נערכת הבדיקה על מנת לזהות את מקור הבעיה (לדוגמה במקרים של אנדומטריוזיס).
לצורכי טיפול כירורגי - "לפרוסקופיה ניתוחית". לפרוסקופיה היא הליך המסייע להשלמת ניתוחים גניקולוגיים במצבים של הריון מחוץ לרחם, כריתת ציסטות שחלתיות, כריתת שרירנים, טיפול באנדומטריוזיס וכן הוצאת רחם ושחלות.
לתיאום פגישה לאבחון ולייעוץ, התקשרי 09-8781413 (ד"ר בני שכטר)
בדיקת הלפרוסקופיה מתנהלת על פי שלבים מסודרים:
הרדמה כללית.
החדרת מחט מיוחדת דרך דפנות הבטן באזור הטבור. במקביל, על מנת לנפח מעט את חלל הבטן כדי להשיג ראות טובה יותר, מזרימים פחמן דו חמצני אל חלל הבטן.
החדרת סיב אופטי זעיר עם מצלמה מיוחדת. התמונה מועברת אל מסך טלוויזיה בחדר הניתוח.
החדרת צינורות מיוחדים לדפנות הבטן על מנת להכין את המטופל למצב של ניתוח. דרך חריצים אלה מועברים בהמשך כלי הניתוח הדרושים להשלמתו.
למעבר לפורום גניקולוגיה לחצי כאן
לפגישת ייעוץ, אבחון או טיפול - התקשרי 09-8781413, ד"ר בני שכטר.
גניקולוג בכיר, מנוסה בהליך הלפרוסקופיה.
הליך הלפרוסקופיה כולל במסגרתו אשפוז בבית החולים יום לפני ההליך עצמו וכניסה לצום. בזמן זה מתבצעת בדיקה רפואית אחרונה המאשרת את הלפרוסקופיה כמתוכנן.
אחוז הסיכון בלפרוסקופיה נמוך משמעותית מאחוזי הסיכון בניתוח רגיל. זיהוי הסיבוך מתרחש במהלך הבדיקה ויכולת הטיפול מהירה ויעילה. סיבוכים אפשריים הם:
הצטברות גז בשכבה תת-העורית.
פגיעה באיברי הבטן (תתוקן מיידית בחדר הניתוח).
זיהום כשהטיפול הניתן הוא אנטיביוטיקה.
סיבוכים כתוצאה מהרדמה כללית.
לתיאום פגישת ייעוץ ואבחון, התקשרי 09-8781413, ד"ר בני שכטר.
תופעות לוואי בעקבות לפרוסקופיה עשויות לכלול בחילות, הקאות, דימום נרתיקי קל או כאבים באזור הבטן. כמו כן ייתכנו תופעות המאפיינות התאוששות מהרדמה כללית.
במקרים של חום, כאבים חזקים או דימום חזק, יש לפנות בהקדם אל רופא מטפל.
תוכלו לשאול על כך בפורום גניקולוגיה.
לפרוסקופיה היא בדיקה נוחה, עם אחוזי סיכון נמוכים ואחוזי הצלחה גבוהים. יתרונותיה רבים:
הליך רפואי שאינו מצריך אשפוז ממושך.
החלמה מהירה וקצרה יחסית.
אינו מותיר צלקות כמו ניתוח בטן רגיל.
אחוז סיבוכים נמוך מאוד בהשוואה לניתוח בטן רגיל.
לפרוסקופיה בהריון מבוצעת אך ורק במקרים שבהם אין ברירה אחרת ואין כל אפשרות לחכות ללידה במועדה. ואכן, הליך זה אינו שכיח כל כך בתקופת ההיריון.
במקרים של ציסטות בשחלה הדורשות התערבות כירורגית, מתבצעת לפרוסקופיה גם בהריון. קראו כאן על ציסטות בשחלה ועל השיקולים בבחירת הטיפול בציסטות.
אם את בהריון ופונה לקראת בדיקת לפרוסקופיה, תוכלי לפנות אליילייעוץ אישי. אעניק לך חוות דעת נוספת החיונית כל כך במצבך.
לתיאום פגישת ייעוץ לגבי לפרוסקופיה בהריון התקשרי 09-8781413, ד"ר בני שכטר.
תוכלי ליצור איתי קשר אישי באמצעות הטופס לפניות מיוחדות בתחתית הדף. אחזור אלייך בהקדם האפשרי. פנייתך אינה כרוכה בתשלום או בהתחייבות מצידך.