הפנייה נשלחת באופן אישי לד"ר בני שכטר ופרטיה אינם מתפרסמים בשום אופן. אנא מלאו פרטיכם וד"ר שכטר יחזור אליכם בהקדם.
מחלת מין נשמעת דבר מפחיד ומסוכן. האמת היא שמחלת מין נושאת פוטנציאל מסוכן – אם לא מאבחנים אותה מוקדם ומטפלים בה כנדרש. מחלות מין נגרמות פעמים רבות עקב חוסר מודעות, ולכן מוגש לכם דף זה עם מידע חיוני לגבי שתי מחלות המין השכיחות ביותר היום: כלמידיה וקונדילומה.
שני עקרונות שחשוב לדעת ביחס למחלות מין
ריבוי פרטנרים במיטה מעלה את הסיכון להידבק במחלת מין.
ניתן למנוע הדבקה ברוב מחלות המין באמצעות שימוש בקונדום.
בכל שאלה ועניין ניתן להוסיף שאלה בפורום.
לתיאום תור לאבחון וטיפול, התקשרו 09-8781413, ד"ר בני שכטר
מידע נרחב על מחלות המין השונות (ניתן ללחוץ על הכותרת הרלוונטית לך או לקרוא את המאמר כולו ברצף)
בקישור זה תוכלו לקרוא על מחלות מין נוספות (עגבת, זיבה ואיידס).
הגדרה: כלמידיה היא מחלת מין חיידקית שכיחה מאוד שעשויה לגרום לזיהומים זיהומים של צוואר הרחם, השופכה, שלפוחית השתן ואיברי האגן הפנימיים. הסיכון בכלמידיה הוא היותה "שקטה", כמעט ללא סימנים מזהים - אם בכלל.
החיידק האשם: כלמידיה טרכומטיס Chlamydia trachomatis.
מין הנדבק: גברים ונשים
חיידק הכלמידיה "דוגר" בגוף עד 20 ימים מרגע ההידבקות, ולעתים רבות נשאר ללא כל סימפטום, אך עדיין מדבק מאוד.
ההדבקה מתרחשת דרך הפרשות הגוף במגע מיני לא מוגן. הגורם הראשי להדבקה בכלמידיה הוא קיום יחסי מין וגינאליים ואנאליים ללא אמצעי מניעה. גם שימוש באביזרי מין ללא חיטוי עלול להביא להדבקה במחלת המין.
אמצעי מניעה נגד כלמידיה: קונדום מונע את הסיכון להדבקה.
הוסיפו שאלה לפורום
אצל נשים עלול חיידק הכלמידיה לגרום לדלקת בדרכי השתן, דלקת צוואר הרחם, דלקת באיברי האגן. נשים שלא מטפלות במחלת הכלמידיה עלולות להגיע גם למצב של פגיעה בפוריות עקב דלקת חיידקית בחצוצרות. אצל נשים הרות, הכלמידיה יכול לגרום לדלקת ריאות של התינוק ולפגיעה בעיניו.
גברים שלא מטפלים במחלת הכלמידיה עלולים לסבול מדלקת השופכה או מדלקת באשכים. גברים המקיימים יחסי מין אנאליים לא בטוחים, עלולים לפתח דלקת באזור הרקטום בשל הדבקה בחיידק הכלמידיה.
אחת הסיבות לשכיחות הגבוהה של מחלת הכלמידיה היא העובדה כי פעמים רבות אדם הנדבק במחלה לא מגלה כל סימן להדבקה.
סימני הכלמידיה אצל נשים עשויים להיות: הפרשה מוגברת לעיתים מוגלתית מהנרתיק, כאב במתן שתן והפרשה מהשופכה. לעתים מתגלה החיידק עקב התפתחות החיידק לכדי דלקת. לכן, גם דימום לא וסתי, כאבי בטן תחתונה וכאבים בזמן יחסי מין – עלולים להצביע על כלמידיה ולכן חשוב ללכת לבדיקת גניקולוג.
סימני הכלמידיה אצל גברים עשויים להיות: צריבה במתן שתן והפרשה מימית מאיבר המין, כאבים באשכים וכאבי בטן.
האבחון המדויק ביותר לכלמידיה נערך באמצעות בדיקת שתן מיוחדת, הנקראת PCR. הבדיקה מחפשת נוכחות גנטית של ה- DNA החיידקי של הכלמידיה והיא נחשבת למדויקת ביותר כיום.
טיפול אנטיביוטי לשני בני הזוג.
לתיאום תור לאבחון וטיפול, התקשרו 09-8781413, ד"ר בני שכטר.
הגדרה: קונדילומה היא מחלת מין הנגרמת כתוצאה מווירוס הפפילומה האנושי (HPV). מחלת הקונדילומה נקראת גם יבלות באיבר המין, למרות שרק 10% מהחולים יפתחו את יבלות. היבלות עשויות לקבל עם הזמן מראה הדומה לכרובית קטנה, ולשנות את גודלן. שימוש בקונדום אינו מונע קונדילומה.
הווירוס האשם: לווירוס הפפילומה האנושי יש מעל ל-100 זנים שונים. מספר זנים של ה-HPV עלולים לגרום לקונדילומה – יבלות באיבר המין.
מין הנדבק: גברים ונשים, אך השכיחות גבוהה יותר אצל נשים.
הווירוס "דוגר" כשלושה חודשים, ובמקרים מסוימים אפילו שנים, מרגע ההדבקה ועד הופעת הסימנים.
במידה ומדובר בהדבקה בקונדילומה שיוצרת יבלות, אזי ההדבקה היא כאשר ישנן יבלות.
הקונדילומה נחשבת למחלה עם שכיחות הדבקה גבוהה. מחקרים הראו שבמגע בין עור חולה לעור בריא – ישנם 50% סיכויי הדבקה.
הווירוס עצמו שוכן בתאי העור או בריריות, ולכן מגע של עור חולה עלול להדביק את בן הזוג גם ללא חדירה. קונדילומה היא מחלת מין מדבקת העוברת דרך מגע מיני בלבד. יחסי מין עם קונדום אינם מונעים קונדילומה, משום שישנם מצבים רבים שבהם הקונדילומה ממוקמת באזור אינטימי שלא מכוסה על ידי הקונדום. גם הפעילות המינית הקודמת ללבישת הקונדום עלולה להביא להדבקה.
מגע מיני אוראלי מדבק גם הוא ועלולים להופיע סממנים אוראליים למחלת הקונדילומה.
במקרה של חוסר טיפול בקונדילומה – ישנו סיכון להתפתחות גידולים טרום סרטניים וסרטניים. אצל נשים קיים סיכון להתפתחות סרטן צוואר הרחם.
הסימן המזוהה ביותר עם הקונדילומה הוא כמובן הצמיחה של גידולים לא סרטניים בצורת כרובית, על האזור הנגוע. עם זאת, ברוב המקרים לא מופיעים גידולים אלה. אצל נשים, הסימנים כוללים תוצאות לא תקינות של משטח צוואר הרחם, גרד ואי נוחות באיבר המין, דימום וגינאלי לא בזמן הווסת, פטריה וגינלית חוזרת, הפרשה מתמידה וקונדילומה אצל בן הזוג.
בדיקת משטח צוואר הרחם – בדיקת PAP.
בדיקת PCR הבודקת את הימצאות ה- DNA של הווירוס בגוף הנבדק/ת.
לקביעת תור לאבחון וטיפול - התקשרו 09-8781413, ד"ר בני שכטר
ישנם טיפולים רבים לווירוס הקונדילומה, אך הם יעילים לטיפול בסממנים ולא במחלה עצמה. הטיפולים בחלקם הינם כימיים, שתכליתם היא הרס היבלות. כמו כן ישנו הליך כירורגי להסרת היבלות או שימוש בלייזר למטרה זו.
מכיוון שהטיפולים בקונדילומה אינם מעלימים את מחלת המין עצמה, קיים סיכוי גבוה להופעה חוזרת של המחלה וכן סיכוי להתפתחות המחלה לכדי נגעים טרום סרטניים בצוואר הרחם.
בזמן מחלה פעילה מומלץ לא לקיים יחסי מין כדי למנוע הדבקה, אלא אם כן בן הזוג חוסן.
לתיאום תור לאבחון וטיפול, התקשרו 09-8781413 (ד"ר בני שכטר)
יש לכם שאלה בנושא זה? כנסו לפורום והשאירו שאלה, ללא פרטים מזהים, ותיענו בהקדם.
ייעוץ אישי - בכל מקרה של חשש או שאלה לגבי מחלת מין, תוכלו ליצור קשר באמצעות הטופס המיוחד בתחתית הדף. אצור קשר באופן אישי, תוך שמירה על דיסקרטיות מלאה. פנייתכם אינה כרוכה בתשלום.