הפנייה נשלחת באופן אישי לד"ר בני שכטר ופרטיה אינם מתפרסמים בשום אופן. אנא מלאו פרטיכם וד"ר שכטר יחזור אליכם בהקדם.
הגעת כבר הביתה, החיים מתחילים את מסלולם החדש. צירי הלידה הם זיכרון רחוק (גם אם הלידה הייתה לפני שבוע), אך לפנייך עוד שלב אחד של כאבים הקשורים ללידה. הלידה אמנם הסתיימה, אך הגוף כולו, ובייחוד האיברים שהשתתפו בלידה, עוברים ממצב הריון למצב החלמה ושגרה... ולעתים מעבר זה עלול להכאיב.
בדף זה אציג את הכאבים השכיחים אחרי לידה ואת דרכי ההתמודדות עימם.
התפרים הם אחד הגורמים השכיחים ביותר לכאבים אחרי לידה (שהסתיימה עם תפרים). בהתחלה הם מכאיבים בכל סיטואציה: בשירותים, בהליכה, בהתעטשות ובישיבה. ככל שמתרחקים מהלידה אמור להיות שיפור משמעותי בתחושת הכאב אך לא תמיד זה כך.
נשים רבות סובלות מכאבים בתפרים גם שבועות ואף חודשים אחרי הלידה, ובייחוד עולים הכאבים כשהן מנסות לקיים יחסי מין מלאים. כלל הברזל שלי בכל הנוגע לכאבים בזמן יחסי מין הוא: אם כואב – לא עושים. אך בהחלט מתייחסים, מאבחנים ומטפלים!
ישנם שני סוגים של טיפולים בכאב התפרים:
טיפול מרגיע – שתכליתו היא לשכך ולו רק לזמן קצר את הכאבים. טיפול זה מתאים לשבועיים הראשונים אחרי הלידה. לרוב הטיפול הניתן הוא אמבטיות מרגיעות, כדורים נגד כאבים וטיפול מקומי (אלחוש או טבעי) להרגעת הכאב.
טיפול גניקולוגי-סקסולוגי – שתכליתו היא לאפשר תפקוד יום-יומי מלא ללא כאבים. כמו כן מסייע הטיפול משמעותית לחזור ליחסי מין מלאים ומהנים. טיפול גניקולוגי-סקסולוגי מתחיל באבחון מקיף של מצב התפרים, ובבדיקת השיקום של הפות והנרתיק. לאחר מכן מתאים הגניקולוג את הטיפול המתאים ביותר למטופלת. הטיפול משתנה בהתאם לאבחון, ועשוי לכלול: הנחיה לעיסוי פרינאום, הנחיות לתרגילי פיזיותרפיה של רצפת האגן, מרשם תרופתי ועוד.
אם את סובלת מכאבים בתפרים או שאת חוששת שמשהו לא בסדר עם התפרים –
צרי עימי קשר באמצעות טופס הפנייה המיוחד המופיע בתחתית הדף. הפנייה מגיעה ישירות אליי ואצור איתך קשר בהקדם האפשרי. לפעמים שיחה קצרה עוזרת לשפר את המצב.
לתיאום פגישה איתי התקשרי 09-8781413.
ד"ר בני שכטר, גינקולוג ומטפל מיני, מומחה בטיפול בכאבים.
קראו כאן מידע נוסף על כאבים בתפרים אחרי לידה.
יחסי מין אחרי לידה
מתוך התוכנית "בריאות 10"
כולל התייחסות לכאבים בתפרים אחרי לידה ולכאבים ביחסי מין אחרי לידה
את כבר ילדת – אבל הרחם לא נח. בהדרגה, חוזר הרחם אל גודלו הרגיל ואל מיקומו השגרתי באנטומיה של הגוף. תהליך זה מתרחש בשלושת השבועות הראשונים שאחרי הלידה ומלווה בכאבי בטן העשויים להיות עזים. כאבי הבטן אחרי הלידה הוכתרו על ידי נשים רבות ככאבים "חזקים יותר מהצירים". לעומת הצירים, שמגיעים והולכים בתדירות קבועה וגם ניתנים לאלחוש כמעט מוחלט – התכווצויות הרחם באות בהפתעה וקשה מאוד לאלחש אותן לחלוטין.
כדאי לדעת על כאבי בטן אחרי לידה
הנקה משחררת הורמון הגורם להתכווצות הרחם (אוקסיטוצין). לכן בזמן הנקה הכאבים חזקים יותר.
בהמשך לנקודה הקודמת: נשים מניקות סובלות מהתכווצויות אינטנסיביות יותר, אך משלימות את תהליך ההתכווצות של הרחם מוקדם יותר מנשים שאינן מניקות.
ניתן לאלחש מעט את התכווצויות הרחם בעזרת משככי כאבים כגון אקמול או אדוויל.
נקודת אור: בכל פעם שאת סובלת מכאבי בטן הנובעים מהתכווצות הרחם – ראי בכך כבדיקת תקינות של המערכת וכסימן לכך שגופך מתפקד כהלכה.
בכל מצב שכאבי הבטן נמשכים ברצף ואינם פוסקים או שהם מלווים בדימום חזק וגושי – צרי קשר עם רופא הנשים שלך.
לתיאום תור ד"ר שכטר התקשרי 09-8781413
פורום גניקולוגיה הוא המקום לשאול בו כל שאלה. מובטח מענה מקצועי וסבלני.