הפנייה נשלחת באופן אישי לד"ר בני שכטר ופרטיה אינם מתפרסמים בשום אופן. אנא מלאו פרטיכם וד"ר שכטר יחזור אליכם בהקדם.
וירוס הפפילומה האנושי, ובאנגלית: HPV, הינו וירוס נפוץ בעל מעל מאה זנים שונים המשפיעים על איברי הגוף. וירוס ה- HPV פוגע בעור ובריריות שונות בגוף ויכול לגרום ליבלות באיברי גוף שונים, והמוכר שבהם הוא הזן הגורם ליבלות באיבר המין, המופיעות בין השאר במחלת המין קונדילומה.
חלק מן הזנים של וירוס הפפילומה משפיעים על איברי המין והרבייה גם בגברים וגם בנשים. ישנן נשים שמערכת החיסון שלהן מצליחה "לנצח" את הווירוס ואילו ישנן נשים שאצלן וירוס הפפילומה עלול להתפתח ולגרום לשינויים באיבר המטרה עד כדי התפתחות שינויים טרום סרטניים אשר במידה ואינן מאובחנים בזמן יכולים להפוך לסרטן צוואר הרחם ולמחלות נוספות, ביניהן סרטן הנרתיק, סרטן הפות וסרטן פי הטבעת.
לתיאום תור לאבחון וטיפול, התקשרי 09-8781413 (ד"ר בני שכטר)
אדם הנושא את וירוס הפפילומה עלול להדביק את בן זוגו במגע מיני – גם אם המגע אינו מלא. ישנם מצבים רבים שבהם אדם נושא את הווירוס אך לא יודע על כך, ולכן עולים הסיכויים להדבקה במערכת איברי המין.
ניתן להקטין את הסיכון להידבקות בווירוס הפפילומה האנושי על ידי צמצום בני הזוג למין, שימוש בקונדום כאמצעי מניעה ואפילו בדיקת הימצאות הווירוס אצל בן הזוג (בנשים) בטרם כניסה לקשר מיני.
הבדיקה המדויקת ביותר לאבחון הימצאות וירוס הפפילומה האנושי היא בדיקה של משטח מיוחד הנלקח מצוואר הרחם ובודק ספציפית את המצאות הוירוס ולאיזה זן הוא שייך (ישנם זנים אלימים וישנם פחות).
כמו כן באופן רוטיני מומלץ לבצע בדיקת פאפ – משטח צוואר הרחם, שבודקת האם ישנם שינויים המחשידים לשינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם.
במידה והועלה חשד כזה מבוצעת בדיקת קולפוסקופיה, שבה מסתכלים באמצעות מצלמה מגדילה על צוואר הרחם. במידת הצורך מבוצעת ביופסיה לבירור מעמיק יותר של צוואר הרחם.
ברוב המקרים מדובר בהדבקה של וירוסים מהזן הפחות אלים שבו מופיעות יבלות, בודדות או מקובצות, באזור איבר המין. יבלות אלא לרוב אינן מסוכנות אבל גורמות לאי נוחות ברמה הפיזית וכן מבחינה אסטתית. ניתן להסיר אותן באמצעות תרופות או צריבה בלייזר.
לתיאום תור לאבחון וטיפול, התקשרי 09-8781413
סרטן צוואר הרחם נגרם על ידי וירוס HPV. הסרטן מתפתח בחלקו החיצוני של צוואר הרחם. זוהי מחלה חמורה שבמידה ואינה מתגלה במועד ואינה מטופלת עלולה לגרום למוות.
ישנו אחוז של נשים הנדבקות בווירוס הפפילומה, אך גופן לא מצליח להגן עליהן מפני הווירוס. אצל נשים אלה עלולים להתפתח תאים גידוליים ברקמות צוואר הרחם. אם לא מגלים תאים אלה בשלב מוקדם, הם עלולים להתפתח לתאים טרום-סרטניים ובהמשך לתאים סרטניים.
לא. אם מאבחנים מוקדם תאים לא תקינים ברקמות צוואר הרחם, ניתן למנוע את התפתחותם.
אישה הניגשת להיבדק באופן שגרתי אצל הגניקולוג המטפל שלה, עוברת בדיקת משטח צוואר הרחם (בדיקת פאפ – PAP) מקטינה את הסיכון להתפתחות סרטן צוואר הרחם. הבדיקה הורידה משמעותית את מספר המקרים של סרטן צוואר הרחם ואת מספר מקרי המוות מסרטן זה.
בדיקת פאפ היא משטח צוואר הרחם שמטרתה היא אבחון תאים לא תקינים בצוואר הרחם, עוד לפני שהם הפכו לתאים טרום סרטניים או לסרטן צוואר הרחם. בדיקת פאפ היא בדיקה רגילה המבוצעת על ידי הגניקולוג המטפל בתהליך פשוט העורך מספר שניות – אך ערכו חשוב ביותר.
לתיאום תור לבדיקת צוואר הרחם, התקשרי 09-8781413, ד"ר בני שכטר.
תוצאות בדיקת PAP אומרות אם התאים שנלקחו מצוואר הרחם נראים בריאים או לא בריאים. אם התוצאות מראות תאים בריאים – זוהי תוצאה טובה. ייתכנו תוצאות לא תקינות, שמקורן באחד הגורמים הבאים: דלקת בצוואר הרחם, טעות מעבדה או הידבקות בווירוס הפפילומה HPV.
תוצאות PAP לא תקינות מחייבות אותך לבדיקה נוספת או לבדיקות אחרות כדי לאבחן את הגורם לתוצאות. בדיקות נוספות יכולות להיות PCR להימצאות גנטית של וירוס הפפילומה האנושי או ביופסיה. הרופא המטפל בך הוא שמחליט על המשך התהליך ועליו להסביר לך כל שלב ולענות על כל שאלותייך.
יש לך שאלות נוספות?
השאירי הודעה בפורום גניקולוגיה.
אישה הרה שלא עברה בדיקת פאפ לפני ההריון, חייבת לעבור בדיקה במהלך השליש הראשון להריון. הגניקולוג יעשה זאת כחלק מבדיקות מעקב ההריון. במידה ומתקבלות תוצאות שאינן תקינות, מופנית ההרה לבדיקת קולפוסקופיה. שתי הבדיקות אינן מסכנות את העובר.
אם בדיקת הפאפ מצביעה על תאים לא תקינים בצוואר הרחם וכך גם מראות הבדיקות הנוספות, הרופא יציע לך טיפול מבין האפשרויות הקיימות היום, בהתאם למצב צוואר הרחם שלך. הטיפולים כולם נעשים בהרדמה מקומית או כללית ואורכים זמן קצר יחסית. הטיפולים המוצעים כוללים:
השמדת התאים הלא תקינים בצוואר הרחם באמצעות הקפאה.
צריבת תאים לא תקינים באמצעות לייזר.
צריבה חשמלית של התאים.
ניתוח בהרדמה מקומית.
ביופסיית חרוט (קוניזציה) – הסרת הקטע עם התאים הסרטניים או הטרום סרטניים ושליחתו לבדיקה פתולוגית.
אם יש לך שאלה בנושא וירוס הפפילומה, פורום גניקולוגיה הוא המקום המתאים לכך.