הפנייה נשלחת באופן אישי לד"ר בני שכטר ופרטיה אינם מתפרסמים בשום אופן. אנא מלאו פרטיכם וד"ר שכטר יחזור אליכם בהקדם.
דופק עובר
לפני שנענה על שאלות נפוצות, הנה הסבר כללי על בדיקת דופק עובר המתבצעת בהריון צעיר.
בדיקת האולטרה סאונד הראשונה בהריון היא הבדיקה שבה נזהה את דופק העובר. בדיקה זו מתבצעת בין שבוע 6 לשבוע 9 בהריון. זוהי בדיקה קצרה, שבה הרופא בודק מספר שאלות:
האם קיים שק הריון בתוך הרחם?
האם קיים שק הריון אחד או שניים?
האם מזהים קוטב עוברי?
האם מזהים דופק עוברי?
מהי הערכת גיל ההריון על פי בדיקת האולטרה סאונד?
אמנם ניתן לזהות דופק עובר בשלבים מוקדמים יותר של ההריון, אך לעתים חישוב לא נכון של גיל ההריון מהווסת האחרונה עשוי להשפיע על תוצאות הבדיקה. לכן השיקול הרפואי המקצועי מורה על קיום בדיקת זיהוי דופק עובר החל משבוע 8. נכון שקשה לפעמים לחכות, אבל זה שווה את זה!
לתיאום בדיקת דופק עובר התקשרו 09-8781413 (ד"ר בני שכטר)
ד"ר שכטר, גניקולוג בכיר, בעל ניסיון רב בבדיקות אולטרה-סאונד. מבצע את הבדיקות במרפאותיי במכשיר מתקדם ומדויק, תוך הסבר סבלני לנבדקת.
דופק עובר הוא אחד המדדים הראשונים החשובים ביותר לקביעת תקינות התפתחות העובר וההריון. במאמר שלפניכם אענה על שאלות נפוצות בנושא, בדגש על בדיקת עובר צעיר.
יש לכם שאלה על דופק עובר? כתבו בפורום הריון ותוך זמן קצר תקבלו ממני תשובה מקצועית.
מתי עושים בדיקת דופק עובר?
עד גיל 7 שבועות אין ודאות כי יודגם דופק עובר באופן מובהק.
לבו של העובר מתחיל לפעום באופן ספונטני החל מהשבוע החמישי להתעברות (שבוע שביעי להריון). ניתן להתחיל ולראות דופק החל משבוע 5+6 שבועות ועד לשבוע 7. עם זאת, בשל סטיות ואי-דיוקים המתרחשים בקביעת גיל ההריון על פי הווסת האחרונה, ישנם מצבים שבהם דופק עובר אינו מודגם בשבוע השביעי משום שאין זה באמת גיל ההריון.
לכן, אני ממליץ למטופלות להגיע לבדיקת דופק עובר החל מהשבוע ה-8 להריון.
גיל העובר נקבע על פי שני גורמים: תאריך וסת אחרונה ובדיקת אולטרה סאונד להערכת גיל העובר.
כאשר הפער בגיל ההיריון בין הווסת האחרונה לבין בדיקת האולטרה-סאונד הוא פחות משבוע, הגיל ייקבע על פי הווסת האחרונה. אם הפער גדול משבוע, יתבצע תיקון של גיל העובר לפי הווסת האחרונה בהתאם לבדיקה - שהיא מדויקת יותר.
במקרה שתאריך ווסת אחרונה אינו ידוע, ניתן להעריך את גיל העובר לפי בדיקת האולטרה סאונד ולפי בדיקת דם כמותית.
הוסיפו שאלה בפורום הריון
לרוב, אם דופק עובר אינו מודגם בבדיקת אולטרה סאונד כאשר הקוטב העוברי מתאים בגודלו לפחות מ-7 שבועות הריון, יש להזמין את ההרה לבדיקה נוספת כעבור מספר ימים. אם גם בבדיקה זו לא מודגם דופק, והמדידות מצביעות על כך שאכן גיל העובר הוא מעל 7 שבועות עד 9 שבועות, כפי הנראה מדובר בהיריון לא תקין המצריך התערבות כדי לסיימו באופן הקל והבטוח ביותר עבור האישה.
בשלב זה יש אפשרויות שונות לסיום ההריון (כדורים או התערבות כירורגית) - תלוי בגיל ההיריון, בגודל העובר ובמצבה הרפואי והנפשי של האישה. ההחלטה מתבצעת לאחר שיחה והסברים לגבי כל האפשרויות הנ"ל.
את רגעים אלה כדאי לעבור עם רופא המגיע איתכם לתהליך באופן אישי ופרטי, מלווה, מנחה ונשאר איתכם בקשר רציף לקראת ההליך ולאחריו. הקשר אינו מסתיים כאן, אלא, אם בני הזוג חפצים בהריון נוסף, הרופא תמיד שמח לראות אתכם מאושרים ובריאים בהריון הבא.
חשוב לדעת שהריון שבו לא נצפה דופק עובר אינו מלמד דבר על הריונות עתידיים.
לתיאום בדיקת דופק עובר התקשרו 09-8781413 (ד"ר בני שכטר)
ד"ר שכטר, גניקולוג בכיר, בעל ניסיון רב בבדיקות אולטרה-סאונד. מבצע את הבדיקות במרפאותיי, במכשיר מתקדם ומדויק.
דופק איטי הוא ממצא המשקף פעימות בקצב הנמוך מהקצב הנורמלי לגיל ההריון הנבדק. אם נצפה דופק איטי בבדיקת אולטרה סאונד בהריון צעיר, מומלץ להמתין ימים מספר על מנת לערוך בדיקה נוספת ולרוב רואים שהדופק הוא תקין ונורמלי ומתאים להתפתחות תקינה של העובר.
הדופק הינו גורם קריטי באבחון הריון תקין. עם זאת, ישנם גורמים רבים נוספים המצביעים על תקינות ההריון, ודופק כשלעצמו אינו מבטיח המשך הריון תקין. על כן אנו מבצעים מעקב הריון במשך כל ההריון. בדיקות דם של האישה ההרה, בדיקות אולטרה סאונד בהריון ובדיקות כלליות – כל אלה יחד מלמדות אותנו על תקינות ההריון ועל בריאות העובר והיולדת.
לתיאום בדיקת דופק עובר התקשרו 09-8781413 (ד"ר בני שכטר)
ד"ר שכטר, גניקולוג בכיר, בעל ניסיון רב בבדיקות אולטרה-סאונד. מבצע את הבדיקות במרפאותיי במכשיר מתקדם ומדויק, תוך הסבר סבלני ומענה על כל שאלותיכם.
לקבלת ייעוץ אישי בהקדם, שלחו פנייה בטופס המיוחד ליצירת קשר, המופיע בסיום המאמר. הפנייה הינה אישית ומועברת ישירות אליי, ואחזור אליכם בהקדם. הפנייה אינה כרוכה בתשלום וללא התחייבות מצדכם.
בכל מקרה של חשש לגבי בריאות העובר והתפתחותו התקינה ניתן להגיע לבדיקה שגרתית במרפאה.