הפנייה נשלחת באופן אישי לד"ר בני שכטר ופרטיה אינם מתפרסמים בשום אופן. אנא מלאו פרטיכם וד"ר שכטר יחזור אליכם בהקדם.
(מעוניינת בגלולות לא בשביל מניעת הריון? לחצי כאן למידע על בעיות הנפתרות בעזרת נטילת גלולות)
בבחירת אמצעי המניעה שלך יש להתחשב בגורמים רבים. הגלולה נחשבת לאחת ההמצאות הגדולות בכל הזמנים בזכות יכולה להשיג שליטה (יחסית) במחזור החודשי ובסיכויי הכניסה להריון.
במאמר זה אתייחס לשאלות הנפוצות אודות השימוש בגלולות.
שאלות נוספות את מוזמנת לשאול בפורום גניקולוגיה באתר.
גלולות למניעת הריון נחשבות אמצעי המניעה הפופולארי ביותר לנשים המקיימות יחסי מין מלאים אך לא מעוניינות להיכנס להריון. אם בעבר הוצע מגוון מצומצם של סוגי גלולות, הרי שכיום ישנם סוגים רבים שאותם ניתן להתאים לכל אחת, בהתאם לשיקולים רפואיים ואישיים שונים. הגלולות נרכשות בבתי המרקחת השונים לאחר הצגת מרשם רופא. נשים רבות נוטלות גלולות למניעת הריון במשך שנים ארוכות.
גלולות למניעת הריון מכילות שני הורמוני מין: פרוגסטרון ואסטרוגן. השילוב ביניהם מעניק הגנה גבוהה והופך את הגלולה לאמצעי מניעה המועדף עבור נשים רבות.
ההורמונים שבגלולות משפיעים דרך בלוטת יותרת המוח וכך למעשה מונעים את הביוץ החודשי. במקביל, גורם הפרוגסטרון לעיבוי רירית צוואר הרחם, כך שתאי הזרע לא מצליחים לחדור פנימה. האסטרוגן פועל גם הוא למניעת ביוץ ומחזק את פעולת הפרוגסטרון.
עם השנים שוכללו הגלולות וכיום הן מיוצרות בהרכב הורמונלי משתנה ובמינונים שונים. היכולת המדעית של ימינו הפכה את הגלולות לאמצעי מניעה עם מינימום תופעות לוואי ועם יתרונות רבים.
הוסיפי שאלה לפורום
ישנם הרבה "מותגים" של גלולות, אך למעשה קיימים רק שלושה סוגים שונים של גלולות למניעת הריון. ההבדל בין הסוגים נובע מהרכבן של הגלולות.
התאמת סוג הגלולה נעשית בהתאם למצבה של האישה ועל פי מספר שיקולים, וביניהם: גיל, אורח חיים, אקנה, עישון, היסטוריה רפואית ועוד. על כן, חשוב מאוד לגשת לגניקולוג כדי לערוך את כל הבדיקות הדרושות בטרם התאמת הגלולות.
לתיאום פגישה לייעוץ בנושא גלולות, התקשרי 09-8781413 (ד"ר בני שכטר)
השימוש בגלולות מתאים לכל אחת המעוניינת לקיים יחסי מין מבלי להיכנס להריון או לאלו הסובלות מדימומים קשים במהלך הווסת או כאבים כרוניים נלווים. לעומת זאת, הן אינן מתאימים לך אם את:
מעשנת מעל גיל 35
בעלת עודף משקל רב
נוטלת תרופות נוספות שאין ליטול במקביל לתרופות הורמונליות
בעלת נטייה לקרישות יתר בדם
בעלת נטייה ללחץ דם גבוה
בכל מקרה, חשוב להיוועץ ברופא הנשים בטרם נטילת הגלולות, ובמידה ופתרון זה איננו מתאים, יש לבחור באמצעי מניעה אחרים מתאימים ויעילים יותר, בהתאם למצבה של האישה.
מידת יעילותן של הגלולות עומדת על 99.8%, ובתנאי, כמובן, שמקפידים ליטול אותן על פי הוראות השימוש: באופן קבוע ובאותה השעה מדי יום.
במידה ומחמיצים גלולה אחת יש להמשיך בנטילת הגלולות כרגיל אך חשוב לזכור להשתמש באמצעי מניעה נוסף, כמו קונדום, למשל, על מנת שלא להגדיל את הסיכון להריון לא מתוכנן.
זכרו! שום אמצעי מניעה לא מקנה הגנה של מאה אחוז נגד כניסה להריון.
שאלות על נטילת גלולות ועל יעילותן במקרה ששכחת גלולה – בפורום גניקולוגיה כאן.
ההורמונים שבגלולות למניעת הריון, האסטרוגן והפרוגסטרון, עשויים להשפיע על מערכות הגוף השונות, לרבות מערכת המין. לכן חשוב לדעת מראש מהן תופעות הלוואי האפשריות בקרב נשים הנוטלות גלולות למניעת הריון.
אחד הסיכונים האפשריים אך למרבה המזל הנדירים הוא היווצרותם של קרישי דם, תופעה השכיחה במיוחד בקרב נשים בעלות נטייה לקרישות יתר בדם. בנוסף, עבור נשים מעשנות מעל גיל 35 קיים סיכון גבוה יותר למחלות לב שונות וכן להיווצרות הקרישים שהוזכרו קודם. כמו כן תיתכן עליה ברמת השומנים בדם.
על פי מחקרים נמצא כי קיים סיכון גבוה יותר למחלות כיס המרה בקרב נשים המשתמשות בגלולות.
לתיאום פגישת ייעוץ להתאמת גלולות, התקשרי 09-8781413, ד"ר בני שכטר.
מטופלות רבות שואלות על תופעות הלוואי של הגלולות. חשוב לזכור, תופעות לוואי הן הרבה פעמים תוצר של מידת ההתאמה של הגלולה אל האישה הנוטלת אותה. אם גלולה למניעת הריון גורמת לך לתופעת לוואי מופרזת שמפריעה לתפקודך השגרתי, עלייך לפנות לגניקולוג בהקדם ולבדוק את הסיבה לתופעות.
תופעות לוואי אפשריות
בחילות בחודשים הראשונים לנטילת הגלולה
גודש בשדיים
כאבי ראש
עלייה במשקל בעקבות הצטברות נוזלים. הגלולות עצמן אינן גורמות לעלייה במשקל.
דימומים קלים או כתמי דם במהלך השימוש בגלולות. במקרה זה יש להתייעץ עם הגניקולוג על מנת לברר את מקור הדימום.
רוב הנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון אינן סובלות מתופעות לוואי או שחוות תופעת לוואי למשך תקופה קצרה בלבד. בכל אופן כדאי לזכור שתופעה קלה, תחת ביקורת רפואית, רצויה הרבה יותר מאשר הריון לא מתוכנן.
הוסיפי שאלה לפורום גניקולוגיה