הפנייה נשלחת באופן אישי לד"ר בני שכטר ופרטיה אינם מתפרסמים בשום אופן. אנא מלאו פרטיכם וד"ר שכטר יחזור אליכם בהקדם.
ההגדרה הרפואית מתייחסת לגיל המעבר כתקופה שבין הפוריות (ביוץ חודשי) לבין הבלות (הפסקת המחזור) בחיי האישה. תקופה זו, המתרחשת בדרך כלל החל מאמצע שנות ה- 40 בחיי האישה ובממוצע המחזור מפסיק סביב גיל 51. בתקופה זו השחלות מפסיקות לייצר הורמוני מין ובשל כך חלים שינויים הורמונאליים רבים אצל האישה וגורמים לתופעות שונות במערכות הגוף.
נוטים להתייחס אל גיל המעבר כאל תקופה אחידה, אך למעשה תקופה זו מחולקת לשני חלקים:
פרה-מנופאוזה: התקופה הפותחת את גיל המעבר ועשויה להימשך מספר שנים. במהלכה, ממשיך המחזור החודשי במקביל לתהליך ירידת הייצור של הורמוני המין עד הפסקה מוחלטת של המחזור החודשי.
פוסט-מנופאוזה: תקופה המתחילה כשנה אחרי הווסת האחרונה.
כיום נשים מודעות יותר מבעבר לגיל המעבר ולתסמיניו השונים. על כן, יותר ויותר נשים פונות לקבלת טיפול בתופעות השונות הנלוות לגיל המעבר. תוחלת החיים ואיכות החיים עלתה ומאפשרת לנשים בגיל המעבר לעבוד ולהיות פעילות בחברה במשך שנים. אלמלא הטיפול בתופעות גיל המעבר הרי שהתפקוד היום-יומי וחיי השגרה היו נפגעים בצורה משמעותית.
לתיאום פגישה התקשרי 09-8781413 - ד"ר בני שכטר.
מעוניינת לטפל בתופעות גיל המעבר? תאמי פגישה שתוכל לעזור לך כבר מהרגע הראשון. ד"ר שכטר, גניקולוג בכיר ומומחה בטיפול בכאבים, אשוחח איתך, אקשיב לדברייך ואאבחן במדויק את הטיפול הדרוש לך.
הפסקת המחזור החודשי היא אולי אחד הסימנים המוכרים והבולטים ביותר של גיל המעבר, אך הוא אינו מתרחש בבת אחת. הפסקת המחזור בגיל המעבר הינו תהליך הדרגתי, המתחיל בווסת לא סדירה, בדימומים מאסיביים ובהפסקות גדולות בין וסת לווסת. הסיבה לכך היא הירידה בכמות הפרשת האסטרוגן.
תופעות נוספות המתרחשות בגיל המעבר
גלי חום פתאומיים
סומק והזעה
מצבי רוח משתנים ודיכאון
הפרעות בשינה
להוספת שאלה בפורום גניקולוגיה לחצי כאן
הטיפול בתופעות גיל המעבר נקבע אחרי אבחון מקיף הנערך על ידי הגניקולוג המטפל.
קיימים סוגים שונים של טיפולים, העוזרים להתמודד עם התופעות השונות של גיל המעבר. הטיפולים השונים מותאמים לכל אחת באופן אישי ומסייעים לה באופן משמעותי.
היכנסי לפורום ושאלי על גיל המעבר, סימניו והטיפול בהם. אענה לך במקצועיות ובסבלנות.
במסגרת טיפול זה תקבל האישה תחליפים הורמונאליים להורמונים ששחלותיה מפסיקות לייצר. הטיפול ההורמונאלי בגיל המעבר מטפל בשורש הבעיה על ידי יצירת איזון הורמונאלי בגוף, ובו זמנית מביא להפחתת התופעות הנלוות לגיל. חשוב לדעת כי לטיפול הורמונאלי בגיל המעבר עשויים להיות גם סיכונים ותופעות לוואי, כגון היווצרות קרישי דם, עלייה בסיכון לחלות בסרטן השד וסרטן רירית הרחם. לכן בכדי להחליט על טיפול יש צורך בייעוץ מסודר וקבלת החלטה מושכלת בהתחשב בתופעות ובהיסטוריה הרפואית ורצון האישה.
לתיאום תור לאבחון ולטיפול התקשרי אליי, 09-8781413, ד"ר בני שכטר.
טיפול תרופתי באמצעות תרופות המחקות את פעילות הורמון האסטרוגן ולכן גם עוזרות לטפל בתופעות השונות הנלוות לגיל המעבר.
טיפול תרופתי נגד דיכאון לאיזון התופעות הנפשיות המאפיינות את גיל המעבר, כגון חרדה ועצבנות, נדודי שינה ודיכאון.
הוסיפי שאלה בפורום גניקולוגיה - כאן
פעילות גופנית מומלצת ביותר בכדי לחזק את מערכת השרירים והשלד ומונעות התפתחות של אוסטיאופורוזיס (בריחת סידן) האופיינית לנשים עם חסר באסטרוגן.
גיל המעבר מוכר כתקופה לא פשוטה עבור נשים. חשוב לדעת שהטיפולים הרבים המוצעים כיום מאפשרים להתמודד עם תקופה זו באופן מוצלח.
לתיאום פגישה לאבחון וטיפול, התקשרי 09-8781413, ד"ר בני שכטר.