הפנייה נשלחת באופן אישי לד"ר בני שכטר ופרטיה אינם מתפרסמים בשום אופן. אנא מלאו פרטיכם וד"ר שכטר יחזור אליכם בהקדם.
אנדומטריוזיס היא תופעה פיזיולוגית השכיחה בקרב כעשרה אחוזים מאוכלוסיית הנשים בגיל הפריון. זהו מצב שבו חלקים מרירית הרחם מופיעים באיזורים שונים מחוץ לחלל הרחם בעיקר – באזור השחלות או באזור האגן. במקרים לא שכיחים, ניתן למצוא מוקדים מסוג זה גם באזור חלל הבטן, שלפוחית השתן והמעיים.
בזכות הרפואה המתקדמת מוצעים כיום מגוון טיפולים המסייעים להתמודד עם סממני האנדומטריוזיס ומאפשרים לחזור לשגרת חיים רגילה. עם זאת, חשוב לדעת שהטיפולים עשויים להיות שמרניים (תרופתיים) אשר לא תמיד פותרים את שורש הבעיה אלא מקלים על תסמיניה. במקרים מסויים כאשר הטיפול השמרני אינו צולח יש צורך בטיפול ניתוחי.
הוסיפי שאלה בפורום גינקולוגיה כאן
מדי מחזור חודשי, חלים בגופה של האישה שינויים בהפרשת ההורמונים הנשיים. חלק משינויים הורמונאליים אלה גורמים לקילוף רירית הרחם המתבטאת בדימום (הווסת). ישנן מקרים שבהם רירית הרחם אינה עושה את מסלולה הרגיל, אלא עוברת כפי הנראה דרך החצוצרות (במנגנונים אחרים) ומתמקמת באזור שמחוץ לרחם. נגעים אלה בזמן מחזור מדממים ויוצרים תגובה דלקתית מקומית שעשויה לגרום לדלקת מקומית ולהדבקויות באגן ובחלל הבטן ובמקרים מסוימים גם לציסטות בשחלות.
הוסיפי שאלה בפורום גניקולוגיה
איך נוצרת אנדומטריוזיס?
ייתכן שבמהלך הווסת רירית הרחם עוברת גם אל חלל הבטן ישירות דרך החצוצרות ולא יוצאת רק לכיוון הנרתיק עצמו.
ייתכן שתאים הנמצאים בחלל הבטן הופכים לרקמה הדומה לרירית הרחם ולכן הסממנים דומים אך מקורם שונה.
אי פיריון. לפחות 30% - 40% מהנשים הסובלות מבעיות אי פריון, מאובחנות עם אנדומטריוזיס.
כאבי מחזור חזקים, שלעיתים עשויים להשפיע באופן משמעותי על אורח החיים היום-יומי של האישה. כאבים אלה יכולים להיות כאבי גב קשים או התכווצויות בטן חזקות.
דימום רב בתקופת הווסת.
בעיות במערכת העיכול, הכוללות שלשולים, כאבים ולעיתים דימומים מפי הטבעת בזמן הווסת.
בעיות במתן שתן: כאבים או תכיפות גבוהה, בעיקר בימי הווסת.
אמנם רבים מן התסמינים מתרחשים בעיקר בימי הווסת, אך האנדומטריוזיס משפיעה על תפקודי הגוף בכל תקופת המחזור החודשי.
לתיאום תור לטיפול באנדומטריוזיס, התקשרי 09-8781413 (ד"ר בני שכטר).
ד"ר בני שכטר, גניקולוג בכיר ומומחה בטיפול בכאבים, טיפול בהצלחה במקרים רבים של אנדומטריוזיס.
כמובן, כל אחת מהבעיות שתוארו כאן עלולה להיות סממן של בעיות שאינן אנדומטריוזיס. על כן, בכל מקרה של כאב מומלץ להיבדק על ידי גניקולוג מומחה בטיפול בכאבים, שיאבחן את מקור הכאבים.
במהלך הבדיקה הגניקולוגית, בוחן הרופא את גודל הרחם וגודל השחלות, הוא בודק את רגישותם וכן מבצע בדיקה משלימה של אולטרה סאונד גניקולוגי. נוסף לבדיקה יערוך הרופא תשאול מקיף המתייחס לרקע המשפחתי של המטופלת ובדיקת ההיסטוריה הרפואית.
כאשר החשד לאנדומטריוזיס גבוה ואין תגובה לטיפול התרופתי המקובל נהוג לבצע בדיקת לפרוסקופיה בכדי לאשר את אבחנת הרופא.
לפרוסקופיה היא הליך ניתוחי בהרדמה כללית ומאפשר את סקירת האגן וכן חלל הבטן על ידי החדרת סיב דק במיוחד ישירות דרך הטבור (על בדיקת לפרוסקופיה קראו כאן). במסגרת בדיקה זו ישנה אפשרות לזהות באופן מיידי את מוקדי האנדומטריוזיס ואת דרגת חומרתם וכן לצרוב ולהעלים את הנגעים ו/או הציסטות.
שלחי פנייה אישית באמצעות הטופס בתחתית הדף והתייעצי איתי בנוגע לאנדומטריוזיס או לכאבי מחזור.
אענה לך באופן אישי. פנייתך אינה כרוכה בתשלום.
קיים מגוון טיפולים מתקדמים ויעילים במיוחד המקלים על תסמיני האנדומטריוזיס – אך לא מעבירים את הבעיה. סוג הטיפול מוצע בהתאם לאבחון ותלוי בחומרת המחלה, בגיל האישה ובגורמים הקשורים במחלה עצמה.
במקרים של כאבי מחזור מוצעות גלולות למניעת הריון, המשפיעות על הפרשת ההורמונים בגוף ומסייעות להתמודד עם המחלה. במקרים חמורים עד לכדי מצב של בעיות פריון מוצע הליך כירורגי, שבמסגרתו מסירים את מוקדי הריריות.
כדי לטפל בהקדם באנדומטריוזיס, התקשרי 09-8781413 (ד"ר בני שכטר, גניקולוג מומחה לטיפול בכאבים).