הפנייה נשלחת באופן אישי לד"ר בני שכטר ופרטיה אינם מתפרסמים בשום אופן. אנא מלאו פרטיכם וד"ר שכטר יחזור אליכם בהקדם.
אמצעי מניעה הוא שם כולל לכל הדרכים המאושרות רפואית לקיום יחסי מין מוגנים.
על מה מגנים אמצעי המניעה?
מגנים מפני מחלות מין (עליהן תוכלו לקרוא בקישור זה) ו/או מפני האפשרות להיכנס להריון לא מתוכנן.
מה מאפיין את אמצעי המניעה "המאושרים רפואית"?
אמצעי מניעה שאחוז יעילותם הוכח רפואית והם נבדקים בכלים מדעיים באופן סדיר.
אמצעים המומלצים על ידי גניקולוגים ורופאים בהתאמה למטופלות.
לגמור בחוץ, לספור ימים בטוחים ושאר טכניקות למניעת הריון – אינם אמצעי מניעה, אינם מוכחים מחקרית ומובן שאינם מאושרים רפואית.
אמצעי מניעה לנשים מהווים במאה השנים האחרונות את אחד הגורמים המשפיעים על עלייה באיכות החיים של הנשים בעולם. לא סתם נחשבת הגלולה למניעת הריון כאחת המהפכות הגדולות באנושות.
עבור רווקות, מהווים אמצעי המניעה הנשיים משענת ביטחון המאפשרת להן לקיים יחסי מין מלאים ללא חשש מהריון לא מתוכנן. עבור נשים ובני זוגן הנשואים, אמצעי המניעה משפרים את יכולת התכנון של הקמת הבית והרחבת המשפחה על פי השיקולים שלהם.
ועדיין, אלפי הליכים של הפסקת הריון מתבצעים בכל שנה בישראל – עקב אי שימוש או שימוש שגוי באמצעי המניעה.
הסברתי על אמצעי מניעה לנשים בתוכנית "ערב חדש". בסרטון הבא:
בדף זה אענה על שאלות נפוצות בתחום אמצעי המניעה.
אם את או בתך במערכת יחסים משמעותית, ההולכת לכיוון של יחסי מין שבהם חפצים שני בני הזוג, הגיע הזמן לפנות להתייעצות לגבי אמצעי המניעה המתאימים למקרה שלך. אמצעי המניעה השונים אינם מתאימים לכל גיל ולכל מצב ולכן חשובה ההתייעצות עם רופא (ובמקרה של נערה, חשוב לשתף עם דמות מבוגר משמעותית וחיובית בחייך).
בחירת אמצעי מניעה היא שלב אחראי וחיוני בכל מערכת יחסים. השיקולים שיש להתחשב בהם הינם: גיל, מצב משפחתי, היסטוריה רפואית במשפחה, אופי מערכת היחסים, מאפייני הווסת והמחזור החודשי ועוד.
ההמלצה הגורפת היא להחליט על סמך ייעוץ עם רופא.
לתיאום פגישה, התקשרי 09-8781413, ד"ר בני שכטר
לא. אין אף אמצעי מניעה המקנה 100% הגנה מפני הריון (מלבד התנזרות). עם זאת, ידוע כי יכולת ההגנה של הגלולות וההתקן היא מהגבוהות ביותר (קרוב ל-98%). כמובן, אחוזי היעילות של אמצעי המניעה תלוי רבות בשימוש נכון. מי שנוטלת גלולות אך שוכחת אותן מדי פעם – פוגעת משמעותית ביעילות הגלולה.
ישנה עליה קטנה ביותר בסיכון לסרטן שד, מצד שני נמצאה ירידה בסיכון לסרטן השחלות וסרטן רירית הרחם.
כן. הקונדום. אומנם הגבר הוא המשתמש בו, אולם האחריות לגופך היא בסופו של דבר עלייך ולכן תתעקשי שבן הזוג ישתמש בקונדום; במיוחד כאשר אינך יודעת את מצבו ואת ההיסטוריה המינית שלו.
קיים בשוק גם קונדום נשים, שאותו האישה מחדירה פנימה לנרתיק וכך חוצצת בין איבר המין שלה לפין. אולם מטעמי נוחות רוב הנשים אינן בוחרות באופציה הזו.
כן. כיום הגלולה למניעת הריון מוצעת גם לטיפול במחזורים לא סדירים, בכאבי מחזור קשים, דימום רב בזמן הווסת עד כדי אנמיה, בעיות אקנה, שיעור יתר ועוד. קראו כאן על גלולות.
לעתים, אחת מתופעות הלוואי של אמצעי המניעה ההורמונאליים, ובכללם הגלולה וההתקן, היא ירידה בחשק המיני של האישה.
עם זאת, יש נערות ונשים רבות שהחשק המיני שלהן לא נפגע כלל וכלל מהשימוש באמצעי המניעה ההורמונאליים, אלא להפך. הן מרגישות בנוח לקיים יחסי מין מלאים ללא חשש ולכן מגבירות את הפעילות המינית שלהן עם בני זוגן.
קראו כאן עוד על חשק מיני של נשים.
לתיאום פגישה לייעוץ בנושא אמצעי מניעה, התקשרי 09-8781413 (ד"ר בני שכטר).